Θεσσαλονίκη: “Ο Άνθρωπος που Πέρασε ή με Ενδιαφέρει Ρούλα” στο Θέατρο Άνετον

Η μνήμη, η απώλεια της. Ο ρόλος της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, στην ανθρώπινη ψυχή. Αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της παράστασης, “Ο Άνθρωπος που Πέρασε ή με Ενδιαφέρει Ρούλα” που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άνετον την Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στις 19:00.

Στόχος της είναι να αναρωτηθεί το κοινό για τους αρμούς της μνήμης. Να ανακαλύψει τι σημαίνει: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τη στιγμή που…». Τι σημαίνει το «καλά». Σε ποια στιγμή ακριβώς άλλαξε το «καλά». Τι σημαίνει το «μέχρι τη στιγμή που…». Επικεντρωνόμαστε στα μικρά για να αναρωτηθούμε για τα μεγάλα. Κάνουμε συνειδητό το δεδομένο της καθημερινότητας. Βιώνουμε τι είναι η μνήμη, τι είναι η «έλλειψή» της. Αφυπνιζόμαστε στην έλλειψη. Στο «κάτι πάει στραβά». Είναι άραγε η μνήμη που μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε; Είμαστε χωρίς εκείνη; Και τι;

Ερευνάται ο άνθρωπος που αποσύρεται από τη μνήμη του. Καταγράφεται, αναλύεται, βυθοσκοπείται με οδηγούς επιστημονικούς, συναισθηματικούς, ποιητικούς, αναπάντεχα χιουμοριστικούς. Η μνήμη. Πυρήνας ύπαρξης με πολυσχιδείς ερμηνευτικές σκοπιές και προεκτάσεις. Ποιος είμαι; Ο παρατηρητής; Ο αφηγητής; Ο επιστήμονας; Ο συνοδός; Ποιος είναι ο άνθρωπος που με συντρόφευε και με συντροφεύει; Ένας χορός αφηγητών ερευνά, αναρωτιέται, καταθέτει, προσπαθεί να βάλει λέξεις στην εμπειρία και στις παρατηρήσεις του. Μπαίνει σε ρόλους κι επανέρχεται στο τώρα και στο πριν για να συνεχίσει.

Θεσσαλονίκη: “Ο Άνθρωπος που Πέρασε ή με Ενδιαφέρει Ρούλα” στο Θέατρο Άνετον

Το στοίχημα της παράστασης είναι η ελευθερία επί σκηνής: να δοθεί χώρος στις πτυχές του τυχαίου για να υπάρξει το συμβάν, αυτό που θα ανασύρει μια μνήμη πιο βαθιά σε εμάς και στο κοινό. Το συμβάν θα φέρει τη βαθιά μνήμη.

Θεσσαλονίκη: “Ο Άνθρωπος που Πέρασε ή με Ενδιαφέρει Ρούλα” στο Θέατρο Άνετον

Συντελεστές
Σύλληψη / Σύνθεση Κειμένων / Σκηνοθεσία: Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Δραματουργία: Κατερίνα Πέκη, Βάνα Σλέιμαν, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου, Σκηνογραφία / Κοστούμια: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Επιμέλεια μουσικής: Babushka, Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Ροΐδης, Επιμέλεια trailer: Λυδία Γιαννακοπούλου-Τσάμη, Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου, Φωτογράφιση: Μαίρη Λεονάρδου,Σχεδιασμός αφίσας: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Φιλική Συμμετοχή (Φωνή): Μάρα Τσικάρα
Παίζουν: Γιώργος Κουμούτσος, Κατερίνα Πέκη, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Βάνα Σλέιμαν

Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 12 & Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στις 19:00

Εισιτήρια
12€ Κανονικό, 8€ Μειωμένο (Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ, Άνω των 65)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος