Θεσσαλονίκη: Νέες συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη,αναμένεται να γίνουν σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναρχικές συλλογικότητες, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, απευθύνουν κάλεσμα στην Καμάρα, στις 11:30. Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει σιωπηρή συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος μπροστά από το δημαρχείο Θερμαϊκού.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 11:00, στο Σύνταγμα.

Χθες, Σάββατο, δεκάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την αδιανόητη τραγωδία, έπειτα από κάλεσμα της ΚΝΕ. «Τα κέρδη σας οι νεκροί μας μόνο ο λαός σώζει το λαό», έγραφε το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης. Κορίτσια κρατούσαν πλακάτ σχηματίζοντας την λέξη «ΟΡΓΗ».

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Υποστηρίζουν ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» και ζητούν να μην μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος.

Πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν ακόμη συλλογικότητες και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που συγκεντρώθηκαν στις 7 στην Καμάρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος