Να μπει φρένο στις «υπέρογκες αυξήσεις» στα δημοτικά τέλη, καθώς πλήττουν τη βιωσιμότητα των βιοτεχνιών ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, προτείνοντας παράλληλα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό το ΒΕΘ ζητά: Την επανεξέταση και εκλογίκευση των υπέρογκων αυξήσεων, τον έλεγχο της ανταποδοτικότητάς τους για τις επιχειρήσεις, τον καθορισμό ανώτατων ορίων αύξησής (πχ με γνώμονα τον πληθωρισμό) και τη λήψη ειδικής μέριμνας για περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αυτών, με δική τους υψηλή επιβάρυνση.
«Δεν είμαστε αντίθετοι στην επιβολή δημοτικών τελών, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όσο και η αυστηρή τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας των επιβαρύνσεων αυτών. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως οι επιχειρήσεις αποτελούν ζωντανό κύτταρο που ενισχύει τις τοπικές οικονομίες, ενώ οι εργαζόμενοι αυτών αποτελούν και καταναλωτές των περιοχών, τονώνοντας και οι ίδιοι με τη σειρά τους τους δήμους, στους οποίους απασχολούνται και ζουν» αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, που υπογράφει την επιστολή.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος