Θεσσαλονίκη: Μόνος εναντίον 11 αντιπάλων ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής Αρκάντι Νάιντιτς

Aύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ο αζερικής καταγωγής γκρανμέτρ, Αρκάντι Νάιντιτς -που το 2018 η Διεθνής Ομοσπονδία τον είχε τοποθετήσει στην  20ή θέση μεταξύ των 100 κορυφαίων σκακιστών του κόσμου – θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 11 σκακιστές .Σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο «σιμουλτανέ», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει αντιπάλους, που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της πολιτικής και ιδίως της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τη στρατηγική τους ενάντια στον παγκοσμίου φήμης σκακιστή, ο οποίος έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης κι έχει μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, θα θέσουν σε εφαρμογή οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης και αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και πρώτος αντιπροεδρος του  Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Βαγγέλης Ιωάννου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Ανδρέας Στοϊμενίδης κι ο καθηγητής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθης Ευσταθόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ο Νάιντιτς δεν χρειάζεται απλά πνευματική συγκέντρωση κι εγρήγορση , αλλά και μεγάλη φυσική αντοχή, καθώς βάσει κανονισμών είναι υποχρεωμένος να στέκεται όρθιος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, που μπορεί να διαρκέσει ώρες. Χρειάζεται να παίζει γρήγορα, ώστε να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την κίνησή τους αμέσως μόλις ο γκρανμέτρ σταθεί μπροστά στη δική τους σκακιέρα. Στόχος είναι να κάνουν όσο το δυνατόν πιο επιδέξιες κινήσεις μέχρι το τέλος, ακόμα και όταν το παιχνίδι μοιάζει να έχει χαθεί, ώστε να καθυστερήσουν όσο μπορούν τον ισχυρό παίκτη. Το σιμουλτανέ θα μεταδοθεί με livestreaming μέσω της σελίδας «www.thesschess.gr» και δεν θα είναι το μόνο σκακιστικό γεγονός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου για την πόλη.

Από τις 5 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη, προσφέρει αγωνιστικό πεδίο σε πάνω από 150 σκακιστές και σκακίστριες, αγωνίζονται στην τελική φάση του 48ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος A ́ Εθνικής Κατηγορίας-Βόρειος Όμιλος, το οποίο θα διεξαχθεί έως τις 10/10/2021 και οι παρτίδες του θα μεταδίδονται διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο .

Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), με συνδιοργανωτές την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής (ΕΣΣΘ-Χ) και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, θα διεξαχθεί «final 4», με τη συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων κάθε ομίλου (Νότιος και Βόρειος), στο τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, στην Κεντρική Ελλάδα (Τρίκαλα, Λάρισα ή Βόλο). Οι αποφάσεις για τον ακριβή τόπο θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος