Ποντιακοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη τιμούν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Συγκεκριμένα, στις 18.30 το απόγευμα, οι σύλλογοι διοργανώνουν μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.
Μετά το μνημόσυνο, στις 20.30, προγραμματίζεται πορεία προς το τουρκικό προξενείο.
Εντωμεταξύ, με εκδηλώσεις ανά την πόλη τιμά σήμερα η Θεσσαλονίκη τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στις 10:30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ενώ στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους εκπροσώπους των Κυβερνητικών και Τοπικών Αρχών, Εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Φορέων και Παλιννοστούντων, καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στεφάνια θα καταθέσουν επίσης στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος