Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας για τη βελτίωση υπηρεσιών σε πολίτες με αναπηρία

Σε εξέλιξη βρίσκονται  έργα για την εγκατάσταση παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρία σε τριάντα υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούνται σε 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης παρεμβάσεις με τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων, ραμπών πρόσβασης, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε με τον πρόεδρο  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη για την  σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία .

Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

“Η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και η βελτίωση των υποδομών του δήμου, ώστε να καταστούν στο σύνολο τους προσβάσιμες, αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκησή μας”, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «Πάρκο για Όλους» που πρόκειται να διαμορφωθεί στην περιοχή της Τούμπας, εξασφαλίζοντας την αρχή της ίσης πρόσβασης σε όλα τα παιδιά.

“Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τη δράση μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης”, τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης. “ Η συνεισφορά μας ως κοινωνικού εταίρου για τα ζητήματα αναπηρίας θα ενισχύσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών του Δήμου αλλά και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο δράσεις, όπως η δημιουργία του «Πάρκου για Όλους», που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και υπόδειγμα για όλη τη χώρα”, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος