Θεσσαλονίκη: Με προχωρημένη σηψαιμία ο 7χρονος που κατέληξε από στρεπτόκοκκο – Στο νοσοκομείο και ο ξάδελφός του

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο του 7χρονου αγοριού από τη Νάουσα, που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, λόγω παρενεργειών από στρεπτόκοκκο.

Ο άτυχος 7χρονος είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρο Κετικίδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η κατάσταση του παιδιού ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς είχε προχωρήσει η σηψαιμία και όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο 7χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς νοσηλεύεται και ο ξάδελφος του άτυχου αγοριού, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κετικίδης. Πρόκειται για έναν 9χρονο, που νοσηλεύεται σε απλή κλίνη με παρόμοια συμπτώματα και είναι πιθανόν να νοσεί και εκείνος από στρεπτόκκοκο.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Κοζάνη, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα και υπό αγωγή.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος