Ως ο πιο εμπορικός δρόμος της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται η οδός Τσιμισκή, με τα καταστήματα να χαρακτηρίζονται «φιλέτα». Κάτι όμως έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες αφού από το ύψος της ΧΑΝΘ έως και τη Δημητρίου Γούναρη δεν είναι λίγα τα καταστήματα, που έχουν βάλει λουκέτο.
Παρά το ότι αποτελεί την είσοδο από την ανατολική πλευρά της πόλης, ο εμπορικός κόσμος καταγράφει μειωμένη αγοραστική κίνηση, αυξημένα έξοδα, υψηλά ενοίκια. Το τελευταίο «χτύπημα» όπως λένε, είναι η απαγόρευση ακόμα και ολιγόλεπτης στάθμευσης. Έμποροι δηλώνουν επιφυλακτικοί στην έναρξη μιας νέας επιχείρησης.
Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Μητροπόλεως, που αποτελεί έναν ακόμη από τους λεγόμενους «ακριβούς» εμπορικά δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Το Καπάνι αποτελεί το χρηματιστήριο της αγοράς τροφίμων στο ιστορικό κέντρο. Δεκάδες οι έμποροι, εκατοντάδες οι καταναλωτές καθημερινά. Και όμως τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 40 καταστήματα έβαλαν λουκέτο. Όπως λένε, είδαν να μειώνεται η κίνηση στα καταστήματα τους λόγω της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.
Άδειες βιτρίνες από καταστήματα, που έχουν κλείσει εδώ και καιρό συναντά ο επισκέπτης και στη Βασιλέως Ηρακλείου. Aυξημένα λειτουργικά έξοδα αλλά και υψηλά ενοίκια ροκανίζουν τον προϋπολογισμό των εμπόρων. Όπως λένε, στο τέλος κάθε μήνα το ταμείο είναι μείον.
Έμποροι εκτιμούν ότι με τη λειτουργία του μετρό θα αυξηθούν περαιτέρω τα ενοίκια και ζητούν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος