Θεσσαλονίκη: Η πόλη υποδέχεται στις 10 Σεπτεμβρίου την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να την υποδεχτεί, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στα δυτικά της πόλης, στην οδό Κώττα Ρούλια. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, με μία μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει μουσική, δώρα, εκπλήξεις και τον καθιερωμένο αγιασμό για καλή αρχή.

   «Μετά από τρία χρόνια προσπαθειών, επιτέλους η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά πανελληνίως είναι πραγματικότητα», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής, σημειώνοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τον Δήμο Καλαμαριάς για τη λειτουργία και δεύτερης απογευματινής αγοράς στα ανατολικά της πόλης.

   Η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά πανελληνίως, θα αναπτύσσεται σε μήκος 300 μέτρων και θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Με 40 πάγκους σε πρώτη φάση και προϊόντα «της γης και της θάλασσας», η αγορά υπόσχεται να αναβαθμίσει την περιοχή και να φέρει νέο αίσθημα ασφάλειας, σε συνδυασμό με το κοντινό εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Δερετζή. Το πρωτότυπο εγχείρημα, όπως τονίζει ο ίδιος, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα του αγοραστικού χάρτη και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για παραγωγούς και καταναλωτές.

   Υπενθυμίζει, δε, ότι αυτή η ιδέα δεν ήταν αυθόρμητη, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής σκέψης και επιμονής και εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να την υιοθετήσει και να την εντάξει σε νομοθετικό πλαίσιο.

   Ο κ. Δερετζής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την περίοδο 2024-’29 στο χαρτοφυλάκιο του Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος την εποχή σύλληψης της ιδέας για τις απογευματινές λαϊκές αγορές ήταν Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Από την πρώτη πίστεψε στο όραμα μας και στήριξε την πρόταση για απογευματινές αγορές, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή των πολιτών της χώρας μας και οι ανάγκες τους δεν τελειώνουν το μεσημέρι», τόνισε.

   Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Λειτουργίας λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης, που απέδειξε ότι οι λαϊκές αγορές, ως αρμοδιότητα λειτουργίας, πρέπει να περάσουν στις Περιφέρειες της χώρας και ευχήθηκε η πρώτη αυτή απογευματινή λαϊκή αγορά να αποτελέσει την αρχή και για άλλες σε όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος