Θεσσαλονίκη: “Φθινοπωρινό ξύπνημα” με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Φθινοπωρινό ξύπνημα” στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέχει κατά διαστήματα από τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Λόγω της βροχής αυξήθηκε η κίνηση στους δρόμους, ενώ όσοι κυκλοφορούσαν ήδη από νωρίς το πρωί στο κέντρο, αιφνιδιάστηκαν, καθώς πολλοί δεν είχαν πάρει ομπρέλα.

Ο δρ. Μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, έκανε λόγο για δυναμική έναρξη του Φθινοπώρου, με μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς, ενώ τόνισε ότι έπεται ένα τριήμερο ισχυρών βροχοπτώσεων, με επίκεντρο την ανατολική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι βροχές θα είναι παρατεταμένες με μεγάλη διάρκεια και προειδοποίησε για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Σε ό,τι αφορά τον Έβρο είπε ότι αναμένονται τοπικές βροχές με μικρή διάρκεια, κυρίως στο βόρειο τμήμα του.

Βροχερός είναι σήμερα ο καιρός και στη Χαλκιδική. Καταιγίδες ξέσπασαν σε Νέα Μουδανιά, Πολύγυρο, Κασσάνδρα, Ιερισσό και Σιθωνία, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19-24 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος