Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα κρατητήρια του Α.Τ. Θερμαϊκού- Για εμπρησμό διώκεται ο 61χρονος κρατούμενος

Σε εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα στα κρατητήρια του Α.Τ. Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Ως δράστης κατηγορείται ο 61 ετών κρατούμενος που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Αφού εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο, ο άνδρας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που του απήγγειλε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο, σε βαθμό κακουργήματος.

Από την προανάκριση φαίνεται να προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από στρώμα και σβήστηκε από αστυνομικούς, προτού φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

Προς το παρόν, πάντως, παραμένει άγνωστο πώς ο 61χρονος κατηγορούμενος έβαλε τη φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν οδηγηθεί στο κρατητήριο είχε υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο και βρέθηκε πάνω του ένας αναπτήρας. Είχε προηγηθεί η σύλληψή του για εξύβριση, απείθεια και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εξετάστηκε ψυχιατρικά στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αποφαίνονται ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος