Τη λήψη μέτρων για την τόνωση της αγοράς του Θεσσαλονίκης, αλλά και την αρμονική συμβίωση ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, μόνιμων κατοίκων, συνταξιούχων, στην πόλη, συζήτησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στα εξής:
Στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης που ήδη υπάρχουν θα απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη στάθμευση εκτός από εκείνους που πρέπει νόμιμα να τις χρησιμοποιούν. «Όπως σεβόμαστε τις ράμπες για τα άτομα με αναπηρία, όπως σεβόμαστε τον φωτεινό σηματοδότη θα πρέπει να σεβόμαστε και αυτές τις θέσεις και να μην τις καταλαμβάνει κανείς αυθαίρετα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργεί άναρχα ολόκληρο το κέντρο, ολόκληρη η αγορά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.
Θα λειτουργήσουν και νέες θέσεις φορτοεκφόρτωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς.
Θα διερευνηθεί η δυνατότητα να επανατοποθετηθούν σε κάποιες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης κολονάκια για να απαγορευτούν οι διπλοσταθμεύσεις αυτοκινήτων εκεί που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της οδού Μητροπόλεως.
Η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τη Θεσσαλονίκη κατά τις ώρες αιχμής, κατά τις εργάσιμες ώρες. `
Στη σύσκεψη προτάθηκαν λύσεις και για μονοδρομήσεις κάποιων οδών. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για τη μείωση των επιπτώσεων από τις εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα flyover.
Με δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, τόνισαν ότι γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί και η αγορά.
ΑΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος