Θεσσαλονίκη: Φάρος, σουγιάς και χειροπέδες  βρέθηκαν στο Ι.Χ. 45χρονου που αυτοαποκαλείται “Θεματοφύλακας” του Συντάγματος

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ένας 45χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απειλής διάπραξης αδικημάτων – εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου και συμμετοχή σε αυτήν», «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου, τετελεσμένη και σε απόπειρα», «Αντιποίησης δημόσιας υπηρεσίας τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού», «Παράνομης βίας σε απόπειρα και κατά συρροή» και παράβασης του «Νόμου περί όπλων».

Η δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των Εισαγγελικών Αρχών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από την υποβολή προανακριτικού υλικού της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό περιλαμβανόταν βίντεο αναδημοσιευμένο από το προφίλ του συλληφθέντα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και στο οποίο διαπράττεται μέρος των παραπάνω αναγραφόμενων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (06-09-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) φάρος αυτοκινήτου,
  • (1) μαχαίρι (αναδιπλούμενος σουγιάς),
  • (1) ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες,
  • (1) φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και
  • Διάφορα αυτοκόλλητα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος