Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Τη 10η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου, με τη βοήθεια 18 κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ. με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Παράλληλα, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα πραγματοποιείται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά μυελού των οστών και εγγραφή στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος