Μια σημαντική συμφωνία που προβλέπει την δωρεά για την παραχώρηση και τοποθέτηση μεγάλων αντιγράφων σπουδαίων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη στο ιστορικό κτήριο του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (Φροντιστήριον Τραπεζούντος) υπέγραψαν η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων 1ου Λυκείου Καλαμαριάς Ερμοφίλη Σουλτανίδου.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, μοναδική στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλοτέχνηση κτιριακών εγκαταστάσεων δημόσιων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», που υλοποιεί ο Σύλλογος Αποφοίτων.
Μεγάλα αντίγραφα έργων κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων όπως οι Νικόλαος Γύζης, Γεώργιος Ιακωβίδης, Νίκος Λύτρας, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Γαΐτης, Νίκος Εγγονόπουλος, που φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και σε προσωπικές συλλογές, θα κοσμήσουν τους διαδρόμους του σχολείου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που συνδυάζει την εκπαίδευση με την αισθητική καλλιέργεια.
Η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί μόνο μια αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου, αλλά και μια εκπαιδευτική και πολιτιστική επένδυση. Μέσα από τα έργα των μεγάλων δημιουργών, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της ελληνικής εικαστικής παράδοσης, ενισχύοντας τον δεσμό τους με την ιστορία και τον πολιτισμό.
Δ. Καλαμαριάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος