Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας σε Χαριλάου και Ανάληψη για έλεγχο ανηλίκων

Eιδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (09-02-2024), στην ευρύτερη περιοχή Χαριλάου – Αναλήψεως, από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία της ανωτέρω περιοχής και ειδικότερα στο πάρκο Ν. Ελβετίας και Υψηλάντου, αθλητικό πάρκο Γαλαξία και πάρκο Μηνά Πατρικίου καθώς πάρκα πέριξ του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», ελέγχθηκαν συνολικά 107 άτομα, εκ των οποίων 92 ανήλικοι και 15 ενήλικοι.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος