Θεσσαλονίκη: Επισκέψεις του Διευθυντή του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη

Τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία Μιχάλης Μπεκίρης, συνοδευόμενος από το Συντονιστή του Γραφείου Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εκεί τους υποδέχθηκαν ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΘ Θάνος Λιάγκος, ο διευθύνων σύμβουλος Arie Koppelaar, η γενική εμπορική διευθύντρια και διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας Θεοδώρα Ρήγα, και ο γενικός τεχνικός διευθυντής Χάρης Καραμανέας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κύριος Μπεκίρης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, είδε το νέο εξοπλισμό αλλά και τη λειτουργία του χώρου φορτοεκφόρτωσης ενώ ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης αλλά και για αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Επίσης, ο κ. Μπεκίρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων «Ο Άγιος Αντώνιος» και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και ειδικά του φημισμένου ποντιακού φύλλου Περέκ.

Ο ίδιος ξεναγήθηκε στον χώρο του εργαστηρίου και συνομίλησε με γυναίκες του συνεταιρισμού ενώ αργότερα επισκέφθηκε τον χώρο του αναψυκτηρίου που διατηρεί ο συνεταιρισμός και που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού ενημέρωσαν τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου για τα εργαλεία με τα οποία ενισχύθηκαν στην πορεία των ετών, ώστε να δυναμώσουν τις δράσεις τους. Παράλληλα υπογράμμισαν το θετικό αποτύπωμα που έφερε η λειτουργία του συνεταιρισμού και στην περιοχή που δραστηριοποιούνται μιας και έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ παράλληλα τις έβγαλε από την απομόνωση.

Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπεκίρης επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου τον υποδέχθηκε εκ μέρους του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημου, ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, ο οποίος και τον ξενάγησε στους ναούς και στις εγκαταστάσεις της Μονής. Το μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, φιλοξενεί σήμερα περίπου 70 μοναχές, ενώ αποτελεί και χώρο ανάπαυσης του Αγίου πλέον Αγιορείτη Μοναχού γέροντα Παϊσίου. Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου, το όνομα του οποίου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράφηκε το Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, αφού προσκύνησε στον τάφο του Αγίου, ενημερώθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Κασσανδρείας για τον βίο, τα θαύματα αλλά και την ιστορία που αφορά στην αγάπη που ο ίδιος ο Γέροντας έτρεφε για το Μοναστήρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος