Θεσσαλονίκη: Εντάσσεται στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που επιτυγχάνει την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας  της Unesco για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Αυτή η σημαντική διάκριση, που καθιστά τη Θεσσαλονίκη γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς την σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της, ήταν το αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δήλωση του ανέφερε: “Ο φάκελος υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης υποστηρίχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη από το Υπουργείο Τουρισμού και την αρμόδια Υφυπουργό, αλλά και σε ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από την Ελληνίδα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μέσα από αυτή τη δημιουργική συνέργεια φτάσαμε στον στόχο της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης, στο Παρίσι, ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco”.

Απαντώντας στην πρόσκληση της Unesco αναφορικά με το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας, η Υφυπουργός, αρμόδια για τις θεματικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη κινητοποίησε ενημερώνοντας τις αυτοδιοικητικές περιφέρειες για τη διαδικασία, καθώς υπήρχε η δυνατότητα για μόνο μία εθνική συμμετοχή.

Οι δήμοι που έφτασαν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ήταν το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων επελέγη η Θεσσαλονίκη, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ανάμεσα σε άλλες διεθνείς συμμετοχές.

«Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται να προστεθεί στη δυναμική της Θεσσαλονίκης, η οποία σε συνδυασμό με τα 15 μνημεία Unesco που διαθέτει, έχει όλα τα εχέγγυα, για να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ως τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ενίσχυσε το ελληνικό αίτημα, την πρέσβειρα της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Εθνική Επιτροπή Unesco και βέβαια τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και την ομάδα συνεργατών στο υπουργείο και στο δημαρχείο που συνέβαλαν καθοριστικά στο τόσο θετικό αποτέλεσμα! Η ομαδική δουλειά απέδωσε και είμαστε τόσο συγκινημένοι για αυτό», πρόσθεσε η κυρία Ζαχαράκη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος