Θεσσαλονίκη: Ένας Επίτροπος, δύο πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο συνέδριο του Βουλγαρο-ελληνικού Επιμελητηρίου

Παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, του προέδρου της Παρευξείνιας Τράπεζας, δρ Σερχάτ Κοκσάλ και Ελλήνων και Βούλγαρων υπουργών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, το διεθνές συνέδριο «Circular Ports for Global Trade: Green Infrastructure and Smart Connectivity», με βασικά αντικείμενα την ενέργεια, τις μεταφορές και τα logistics και τις λιμενικές επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Βουλγαρο-Ελληνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (BHCCI), σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας (BCCI) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL.BE), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Θ.) και του Green Transition Forum.

Το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσουν ακόμη διευθύνοντες σύμβουλοι και υψηλόβαθμα στελέχη των σημαντικότερων λιμένων του στρατηγικού άξονα Αιγαίου- Μαύρης Θάλασσας (Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κωστάντζας, Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε). Στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ψηφιοποίηση των εμπορευματικών ροών και η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου προσέλκυσης φορτίων.

«Το ενδιαφέρον της αγοράς αποτυπώνεται στην αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρείν. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν Πρόεδροι Επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς και ανώτατα στελέχη τραπεζικών οργανισμών, εταιρειών διαμεταφοράς (logistics), ναυτιλιακών πρακτορείων και εξαγωγικών επιχειρήσεων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, όπου γνωστοποιείται ακόμη ότι στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί πολυμελής επιχειρηματική αποστολή από τη Βουλγαρία, με δεκάδες στελέχη βουλγαρικών επιχειρήσεων.

«Σε λίγες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη θα χτυπήσει η “καρδιά” των λιμένων. Η συμμετοχή Υπουργών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, των διοικήσεων λιμένων και, κυρίως, η μαζική παρουσία επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες, αποδεικνύει ότι ο Κάθετος Διάδρομος δεν είναι πλέον σχέδιο επί χάρτου, αλλά μια οικονομική πραγματικότητα. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για τη στήριξη τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Βουλγαρο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Σάββας Καραφυλλίδης. Το συνέδριο θα αρχίσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος