Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά (video)

Array

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ο 34χρονος αστυνομικός, που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη. Το επόμενο διάστημα ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τής εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου και ο κατηγορούμενος θα κληθεί για συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου έλυσαν τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν πεθάνει ο 16χρονος.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απολογία του αστυνομικού ο εισαγγελέας ζητούσε προφυλάκιση του κατηγορούμενου. Ο 34χρονος αστυνομικός στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως είπε – διέτρεχαν οι συνάδελφοί του.

«Έπρεπε να τους σώσω» φέρεται να απολογήθηκε, επισημαίνοντας ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλη τη γεμιστήρα» φέρεται να ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος