Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία με θύμα 13χρονη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος, που κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία με θύμα μία 13χρονη.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από την μητέρα της ανήλικης, η οποία καταθέτοντας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η κόρη της έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Κατά την απολογία του, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έστειλε σε έναν φίλο του το επίμαχο υλικό και αναγνώρισε ότι έκανε λάθος. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το υλικό αυτό εστάλη με πρωτοβουλία της ανήλικης, χωρίς να προηγηθεί εκ μέρους του κάποια απειλή, όπως καταγγέλθηκε.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης, ενώ επιπλέον ο κατηγορούμενος θα επιτηρείται μέχρι τη δίκη από επιμελητή ανηλίκων (αναμορφωτικό μέτρο).

Είχε προηγηθεί έρευνα στο σπίτι του, την οποία προκάλεσαν οι καταγγελίες της μητέρας, και στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και ένα αρχείο εικόνας, ακατάλληλου περιεχομένου, όπου εμφανίζεται η 13χρονη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο μαθητής συνελήφθη και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι πράξεις για τις οποίες διώκεται αφορούν την χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο πρόσωπο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση, όπως επίσης της κατοχής, διάθεσης και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος