Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε αιματηρό επεισόδιο έξω από κατάστημα ψιλικών στη Νεάπολη

Εξιχνιάστηκεαιματηρό επεισόδιο που συνέβη προ 10ημέρου έξω από κατάστημα ψιλικών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, δέχθηκε πυροβολισμούς, με συνέπεια να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Για εμπλοκή στο περιστατικό, το οποίο φαίνεται να συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορούνται ένας 26χρονος κι ένας 40χρονος- και οι δύο αλβανικής καταγωγής και με ποινικό παρελθόν για ληστείες και ναρκωτικά.

Ο 40χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία. Όπως έγινε γνωστό, διώκεται για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατά πληροφορίες, αυτός που πυροβόλησε φέρεται να ήταν ο 26χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Το θύμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καθόταν με έναν φίλο του έξω από κατάστημα ψιλικών, όταν δέχθηκε τα πυρά. Μετά από νοσηλεία πήρε εξιτήριο τα προηγούμενα 24ωρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα την 8-3-2025, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα (17-18/3/2025) επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 40χρονος και 26χρονος, αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικός και φυσικός αυτουργός, αντίστοιχα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 8 Μαρτίου 2025, ο 26χρονος, αφού προσέγγισε πεζός δύο ομοεθνείς του, που βρίσκονταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν εξ αυτών. Στη συνέχεια ο 26χρονος διέφυγε επιβιβαζόμενος σε όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, προέκυψε το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης καθώς και ότι στόχος ήταν το άτομο που τραυματίστηκε.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ενορχήστρωσε την επίθεση και να έδρασε παράλληλα ως συνεργός του 26χρονου, στον οποίο χορήγησε περίστροφο και παρείχε συνδρομή πριν, κατά και μετά την τέλεση της πράξης.

Το όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης και κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής πράξης, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού και έφερε -5- φυσίγγια,
  • περίστροφο τύπου «ρέπλικα», κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού,
  • -1,1- γραμμάρια κοκαΐνη και μεταλλική πίπα, για χρήση κοκαΐνης. 

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου στην οικία του 40χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν:

  • -38- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και -2- κάλυκες,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους -2,77- γραμμαρίων,
  • -2- συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους -13,35- γραμμαρίων,
  • σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
  • -3- τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης και
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ως εκ τούτου ο 40χρονος συνελήφθη και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ σε βάρος του 26χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και οδηγείται ομοίως στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επισημαίνεται ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια και έτερα αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Ελληνική Αστυνομία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος