Δυναμική ανάπτυξη γνωρίζει ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Παρόλ΄ αυτά η συμβολή του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας σήμερα φτάνει στο 30 τοις εκατό. Τροχοπέδη αποτελούν τα κορεσμένα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και η ελλιπής στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Για πρώτη φορά, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας άρχισαν να έχουν πέρα από περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα.
Οι ΑΠΕ συμβάλλουν σήμερα κατά 30 τοις εκατό στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας. Για να κυριαρχήσουν χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα.
Εδώ σκοντάφτουν και οι ενεργειακές κοινότητες, ένας θεσμός που θα μπορούσε μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να πολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια και να οδηγήσει στον εκδημοκρατισμό της ενέργειας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος