Η Α΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πρόγραμμα των 12 θεματικών περιπατητικών ξεναγήσεων με δωρεάν συμμετοχή, μέσα από τις οποίες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά ιστορικά σημεία και γειτονιές της πόλης.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026, θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδρομή, με θέμα «Η Διαχρονικότητα των Αγορών στη Θεσσαλονίκη».
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης τη Ρωμαϊκή Αγορά, στην αρχή του πεζόδρομου, και θα έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες. Θα πραγματοποιηθεί από διπλωματούχους ξεναγούς.
Η διαδρομή περιλαμβάνει τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Μπιτ Παζάρ, τις αρχαιότητες του σταθμού Μετρό Βενιζέλου, το Χαμζά Μπέη Τζαμί, το Μπεζεστένι, το Καπάνι, την Αγορά Μοδιάνο, την πλατεία Άθωνος, το Μπέη Χαμάμ και την Παναγία Χαλκέων.
Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά τηλεφωνικά, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 10:30 έως τις 12:00, στο τηλέφωνο 2313 318510 της Α΄ Κοινότητας (Προξένου Κορομηλά 36).
Για την εγγραφή απαιτείται η δήλωση ονοματεπωνύμου και αριθμού κινητού τηλεφώνου.
Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν, με ανώτατο αριθμό 25 ατόμων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά, εκτός εάν υπάρχει πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι ή σφοδρή χιονόπτωση.
Σε περίπτωση αναβολής, η σχετική ενημέρωση θα γίνεται μία ημέρα πριν, μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της Α΄ Κοινότητας στο κεντρικό site του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη σελίδα της στο Facebook.
Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της ξενάγησης θα ανακοινώνεται το συντομότερο δυνατό μέσω των ίδιων καναλιών ενημέρωσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος