Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων

Στις συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για τρεις άντρες, ηλικίας 49 και 46 ετών (οδηγοί φορτηγών) και ένας 47 ετών (λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (01-04-2024), πλησίον πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν οι δύο οδηγοί να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα), ενεργώντας κατ’ εντολή αρμόδιου λειτουργού δημοτικής υπηρεσίας (47χρονος).

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, όμοιες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και την 29-03-2024 από τον 46χρονο για λογαριασμό του αρμόδιου Δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου.

Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του Δήμου, πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη από 54χρονο (δημοτικός λειτουργός κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία), σε δασική περιοχή που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος