Θεσσαλονίκη: Διημερίδα με θέμα «Η Παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα» στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Η Παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα», διοργανώνει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου η Δ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024.

Στόχος των διοργανωτών είναι η εκπαίδευση των παιδιάτρων τόσο σε θέματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση όσο και σε σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές.

Καινοτομία της διημερίδας αποτελεί η ανάδειξη του ρόλου του νοσηλευτικού προσωπικού στην καλύτερη φροντίδα του μικρού ασθενή, με αντίστοιχη θεματολογία που θα αναπτυχθεί το Σάββατο, στο πλαίσιο του νοσηλευτικού σεμιναρίου. Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης είναι υβριδική και επικεντρώνεται στην παρουσίαση των ιατρικών και επιστημονικών θεμάτων, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες, για θέματα όπως η ολιστική προσέγγιση παιδιού και εφήβου κατά τη νοσηλεία του και οι εισαγγελικές εντολές στην Παιδιατρική Κλινική και η φιλοξενία σωματικά υγιών παιδιών στο περιβάλλον του νοσοκομείου. Επιπλέον, θα συζητηθεί η έγκαιρη αναγνώριση παραμέλησης ή κακοποίησης και οι υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο στον τομέα αυτό προς όφελος των παιδιών.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος