Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων για την σχολική στέγη στον Λαγκαδά

Με το σύνθημα «Θέλουμε σχολεία, θέλουμε παιδεία», μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στη θέση του παλιού 1ου Γυμνασίου.

Το σχολικό συγκρότημα έχει κλείσει από το 2021 λόγω ακαταλληλότητας και έκτοτε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ενώ περίπου 300 μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε γειτονικό χωριό.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου σχολείου, ωστόσο η διαδικασία έχει «παγώσει», καθώς έχει υποβληθεί αίτημα από εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για τον χαρακτηρισμό του παλιού κτηρίου ως μνημείου.

Γονείς και μαθητές ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση του νέου σχολείου, επισημαίνοντας ότι εδώ και χρόνια τα παιδιά κάνουν μάθημα σε προσωρινές εγκαταστάσεις.

Η οριστική απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το παλιό σχολικό κτίριο αναμένεται την Πέμπτη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Συράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος