Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φωτογράφων έξω από τη ΔΕΘ

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, φωτογράφοι και εικονολήπτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα συγκεντρωθούν έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από Αστυνομικούς, για την έκδοση ταυτοτήτων, ζητώντας να ανασταλεί η σχετική απόφαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

” Συνάδελφοι, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι, ανήκουμε ή όχι σε κάποια συνδικαλιστική ένωση, κλείνουμε τα καταστήματα μας και δεν πραγματοποιούμε φωτογραφίσεις για κρατικά έγγραφα.

Με αυτό τον τρόπο αντιδράμε στα σχέδια της Κυβέρνησης για την φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από Αστυνομικούς και την αδιαφορία της για το τι θα γίνουν οι χιλιάδες φωτογράφοι σε όλη την χώρα.” 

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων συμμετείχε σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του myphoto σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το myphoto είναι η νέα κρατική ψηφιακή υπηρεσία που είχε αποφασισθεί να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες φωτογράφους σε όλη τη χώρα για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών στη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα και την ασφαλή αποστολή τους στις κρατικές υπηρεσίες. Με τη συμμετοχή των επαγγελματιών φωτογράφων και τη χρήση του myphoto, εξασφαλίστηκε ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια και ότι οι πολίτες θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από τους επαγγελματίες φωτογράφους, άψογα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ακόμη, όπως λένε, θα επιβάλλεται παράβολο 10 ευρώ σε κάθε πολίτη, για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας, μία διαδικασία που μέχρι τώρα είναι δωρεάν. Ακόμη, το φωτογραφείο της γειτονιάς θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του και αναγκαστικά θα κλείσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος