Θεσσαλονίκη-Detrop: Τα έντομα στα τρόφιμα του μέλλοντος

Ποια είναι τα τρόφιμα του μέλλοντος; Και πώς μπορεί να μετασχηματιστούν τα συστήματα παραγωγής τροφίμων για να προστατευτεί ο πλανήτης; Απαντήσεις στα ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα έδωσαν ερευνητές χημικοί, στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop και Oenos, στη Θεσσαλονίκη.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη, μέταλλα και λίπη, κατατάσσουν τα έντομα στα τρόφιμα του μέλλοντος. Δύο χιλιάδες ήδη εντόμων τρώγονται παγκοσμίως, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής. Είναι τα έντομα το μέλλον της διατροφής μας;
Μπροστά στο ολοένα επιδεινούμενο επισιτιστικό πρόβλημα, την προστασία της βιοποικιλότητας  και την προστασία του πλανήτη, επιτακτική γίνεται η ανάγκη για ανθεκτικά συστήματα τροφίμων.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος