Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στη Θεσσαλονίκη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

“Τελείωσαν και οι αντοχές και οι ανοχές’, δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης και πρόσθεσε: “Δώδεκα χρόνια μνημόνια και περιοριστικές πολιτικές, δώδεκα χρόνια οι εργαζόμενοι βιώνουν μειώσεις, εισοδημάτων, μειώσεις μισθών, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να εντείνεται. Και πάνω απ΄ όλα, τα εργατικά ατυχήματα να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας”.

“Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και συνέχισε:” Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει, οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες από ότι στο παρελθόν. Θέλουμε ο βασικός μισθός να αυξηθεί, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων να αυξηθεί, θέλουμε ασφάλεια στην εργασία, θέλουμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και η διαπραγμάτευση τους στους κοινωνικούς εταίρους, όπως έπρεπε να είναι και όπως ήταν στο παρελθόν”.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

“Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ζήσουν με πεντακόσια ευρώ ενοίκιο και διακόσια πενήντα ευρώ ρεύμα” δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, ενώ μίλησαν επίσης για την ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Μπράτης και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Στο ίδιο σημείο, διαδηλώνει και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα Γ Βασιλειάδη και την τομεάρχη εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατιδης, Α. Τριανταφυλλιφης και Χρ. Γιαννουλης.

Πηγή ΑΜΠΕ – ΦΩΤΟ ΕΚΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος