Θεσσαλονίκη: Αυτόματος πωλητής προϊόντων κάνναβης λειτουργούσε χωρίς σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ηλικίας- Μία σύλληψη

Στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσεων και στοχευμένων ελέγχων με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και την προστασία των ανηλίκων από την ελεύθερη πρόσβαση τους σε συναφή είδη φυτικών καπνικών προϊόντων, μεσημεριανές ώρες χθες (16-04-2026), σε περιοχή του Ευόσμου, εντοπίστηκε σε εξωτερικό, δημόσιο χώρο αυτόματος πωλητής προϊόντων κάνναβης, ο οποίος δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ηλικίας, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την ελεύθερη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση ανηλίκων σ’ αυτά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 47χρονη νόμιμη εκπρόσωπο και διαχειρίστρια της εταιρείας που τοποθέτησε και λειτουργούσε, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές, το μηχάνημα.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος αυτόματος πωλητής δεν δεχόταν κέρματα και χαρτονομίσματα, αλλά διέθετε προϊόντα μόνο με τη χρήση τραπεζικής κάρτας.

Από τις προθήκες του μηχανήματος κατασχέθηκαν (362) συσκευασίες περιέχουσες άνθη κάνναβης, εκχύλισμα σοκολάτας και προτυλιγμένα τσιγάρα με υψηλή συγκέντρωση, οι οποίες αναγράφουν ότι πρόκειται για νόμιμα προϊόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος