Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν 49 διαδηλωτές για επεισόδια σε πορεία τον Σεπτέμβριο του 2020

Αθωώθηκαν 49 διαδηλωτές, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για εμπλοκή σε επεισόδια, που έγιναν στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, τον Σεπτέμβριο του 2020, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου καθώς μεταξύ των κατηγοριών, που τους είχαν απαγγελθεί ήταν αυτή της κακουργηματικής φθοράς μνημείων ιδιαίτερης αξίας, συνδεόμενη με συνθήματα που αναγράφηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.

Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας, ανέφερε ότι το σημείο, που γράφτηκαν τα συνθήματα δεν ανήκει στο μνημείο του Λευκού Πύργου και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η συγκεκριμένη πράξη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις πράξεις (διώκονταν επιπλέον για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά σε βαθμό πλημμελήματος και απείθεια, λόγω της άρνησης να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση).

Όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών, ενώ στην πλειονότητά τους κατέθεσαν ότι κατά το επίμαχο διάστημα υπήρξαν φοιτητές.

Για την ίδια υπόθεση κατέστη κατηγορούμενος κι ένας ανήλικος, που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ ένα ακόμη άτομο απεβίωσε και η δίωξη εναντίον του παύθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος