Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται το εργοτάξιο του Μετρό και η οδός Μοναστηρίου επανέρχεται με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας

Στην αρχική της μορφή, όπως ήταν προτού ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να επανέλθει η οδός Μοναστηρίου σε μια περίπου εβδομάδα, σύμφωνα με την Ελληνικό Μετρό. «Υπολογίζεται ότι, σε μία περίπου εβδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας, η οδός Μοναστηρίου θα επανέλθει στην μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της», επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Στο μεταξύ, αύριο απελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και έτσι, στην οδό Μοναστηρίου αποδίδεται στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα (ρεύμα προς δυτικά) πλάτους 3,5 μέτρων, από την οδό Μιχαήλ Καλού έως την οδό Αγίων Πάντων.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το οδόστρωμα της οδού Μοναστηρίου αποκαταστάθηκε, τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός και η απαιτούμενη σήμανση, ενώ αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια σε μήκος 180 μέτρων, από την αφετηρία του ΟΑΣΘ έως την οδό Αγίων Πάντων, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος