Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε και πάλι και αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο 34χρονος αστυνομικός (video)

Array

Ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε και πάλι ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο 34χρονος βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης καθώς κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου – σύμφωνα με όσα απολογήθηκε – δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του 16χρονου ζήτησε πραγματογνωμοσύνη στο βίντεο του επεισοδίου, πράγμα που έγινε δεκτό από τον ανακριτή αλλά και ειδική βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη για την οποία θα κληθούν οι δύο πλευρές να ορίσουν συμβούλους.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Πηγή Κ. Καντούρης, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος