Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εθελοντική δράση καθαρισμού σε παράκτιο τμήμα της Οδού Σοφούλη και συγκεκριμένα στον Κελλάριο Όρμο σε συνεργασία της ομάδας «The Cleaningans» με εργαζόμενους και φίλους του ομίλου «TOR Hotel Group».
Η συμμετοχή όλων που βρέθηκαν εκεί για να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια απορρύπανσης του σημείου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη. Περισσότεροι από 40 εθελοντές όλων των ηλικιών βάλθηκαν να καθαρίσουν ένα σημείο μικρό σε έκταση, όμως εξωφρενικά επιβαρυμένο από σκουπίδια, αλλά κυρίως από ογκώδη αντικείμενα.
Ο απολογισμός της χθεσινής δράσης στον Κελλαριο Όρμο είναι:
▪️24 σακούλες των 100lt-200lt
▪️1 ξύλινη πολυθρόνα
▪️3 βαλίτσες
▪️2 στρώματα
▪️1 καρότσι σουπερμάρκετ
Καθώς και πλήθος από ξύλινες επιφάνειες και σπασμένα έπιπλα, τελάρα, κουβάδες, παλέτες, δίχτυ ψαρέματος, μουσαμάδες κ.α. Γύρω στα 5000lt σκουπιδιών «έφυγαν» και έδωσαν μια άλλη καθαρότερη πνοή στο σημείο.
«Στο μέρος που καθαρίστηκε είχε γίνει αυτοψία πριν από μήνες και είχε διαπιστωθεί ότι εκεί θα πρέπει κάτι να γίνει. Παρόλα αυτά προκαλεί μεγάλη εντύπωση αφενός το πως είναι δυνατόν να βρέθηκαν όλα αυτά τα αντικείμενα πεταμένα κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα και αφετέρου πως γίνεται να μην συγκινεί αυτή η εικόνα ντροπής ούτε τους ενοίκους των παρακείμενων οικοδόμων ούτε και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για να κάνουν κάτι έτσι ώστε να μην βρίσκεται η παραλία μπροστά στο σπίτι τους σε αυτό το… χάλι», όπως αναφέρει σε ανάρτησή της -μεταξύ άλλων- η ομάδα «The Cleaningans».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος