Θεσσαλονίκη: Απελευθερώθηκαν δέκα αλλοδαποί που κρατούνταν όμηροι στον Δενδροπόταμο (φώτο)

Οι συντονισμένες ενέργειες και η αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και την απελευθέρωση δέκα αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην περιοχή του Δενδροποτάμου.   
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 33 και 38 (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Θεσσαλονίκη: Απελευθερώθηκαν δέκα αλλοδαποί που κρατούνταν όμηροι στον Δενδροπόταμο (φώτο)

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές ώρες χθες (20-09-2023), στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, που τους είχαν μεταφέρει οι ανωτέρω,  δέκα αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.   
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες κρατούσαν τους αλλοδαπούς παρά τη θέλησή τους, ενώ ασκούσαν βία σε βάρος τους, με σκοπό την αποκόμιση επιπλέον χρηματικών ποσών.      

Θεσσαλονίκη: Απελευθερώθηκαν δέκα αλλοδαποί που κρατούνταν όμηροι στον Δενδροπόταμο (φώτο)

   Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε διαμέρισμα άλλου κτηρίου όπου διαμένει 30χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (78,5) γραμμαρίων, ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου και ένα μαχαίρι – μπαλτάς, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.       
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος