Θεσσαλονίκη: Αντίδραση Νικηφορίδη για τις σκηνές που στήθηκαν στη Νέα Παραλία ενόψει του διεθνούς φεστιβάλ La Nomad House

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, του δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του για τις σκηνές και το σημείο που έχουν στηθεί, για το φεστιβάλ «La Nomad House», που θα φιλοξενηθεί στην πόλη.

Σε ανάρτησή του έκανε λόγο για απαξίωση της Νέας Παραλίας.

«Υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι στη Θεσσαλονίκη για να στηθεί ένα τσίρκο! Πάνω στα κατεστραμμένα από την προηγούμενη διοίκηση σιντριβάνια, στον Άξονα των Μουσείων που σχεδίασε ο Εμπράρ ερχόμαστε εμείς, η σημερινή διοίκηση να προσθέσουμε το λιθαράκι μας στην απαξίωση της Νέας Παραλίας. Προσωπικά ντρέπομαι», όπως έγραψε.

Ο κ.Νικηφορίδης σε νέα του ανάρτηση, ωστόσο, ότι με τα λεγόμενα του «δεν πρόκειται για διαφοροποίηση», καθώς όπως αναφέρει «Πιστεύω στις ικανότητες του Δημάρχου μας και της δημοτικής ομάδας. Να επισημάνω ότι συστήθηκε ομάδα που θα επεξεργαστεί την κανονιστική για τη Νέα Παραλία», όπως αναφέρει απόσπασμα της ανάρτησης.

Το διακρατικό φεστιβάλ πολιτισμού θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 27 Μαΐου στην περιοχή του Κήπου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήδη πολύχρωμες σκηνές έχουν στηθεί στην παραλία για να φιλοξενήσουν παραστάσεις, μουσικοθεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην πολυπολιτισμικότητα, τη συμπερίληψη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και θα φέρει κοντά καλλιτέχνες, δημιουργούς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Συνδιοργανώνεται με την Αντιδημαρχία Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών και τελεί υπό την Αίγιδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CREATIVE EUROPE.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος