Θεσσαλονίκη: «Αλματάκια Ζωής» σε παιδικούς σταθμούς για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Το Πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής», στο οποίο κάθε χρόνο μετέχουν περισσότερα από 2.000 παιδιά φέρνοντας κοντά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού άλλες τόσες γυναίκες, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και με ιδιωτικούς .

Στόχοι του Προγράμματος είναι:

* Η διαμόρφωση συμπεριφορών υγείας στα παιδιά, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν σε παράγοντες κινδύνου,

* Η απομυθοποίηση στερεοτύπων που εισπράττονται από το περιβάλλον και αλλαγή νοοτροπίας κατά την κρίσιμη διαδικασία της ανάπτυξης των αντιλήψεων και της οπτικής σε θέματα υγείας,

* Η προσέγγιση παράλληλα των μαμάδων, με τον πιο άμεσο τρόπο: το ίδιο τους το παιδί, μέσω διανομής ειδικού ενημερωτικού εντύπου με οδηγίες πρόληψης και επιπλέον εντύπου με οδηγίες για τον ακριβή τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού και

* Η προσέγγιση και των δασκάλων που εργάζονται και προσφέρουν την πολύτιμη συμμετοχή τους στη λειτουργία του Προγράμματος.
«Γνωρίζουμε ότι η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας σχετίζεται με τη γνώση, τις στάσεις για την υγεία και την ασθένεια, καθώς και με την προηγούμενη προληπτική συμπεριφορά. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό από νεαρή ηλικία να λαμβάνουμε αξιόπιστη ενημέρωση για θέματα υγείας, να ξεκαθαρίζουμε φόβους και προκαταλήψεις που αναστέλλουν την υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας και να κινητοποιούμε τους νέους προς ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα “Αλματάκια Ζωής” αποτελούν για εμάς ένα βήμα παραπέρα και αφορούν έναν πληθυσμό που ξεκινά από τα μικρά παιδιά και καταλήγει ως και την ταυτόχρονη έμμεση ενημέρωση των μαμάδων» αναφέρουν οι διοργανωτές του Προγράμματος .
Οι παιδικοί σταθμοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και να ενημερώνονται για κάθε λεπτομέρεια από την ψυχολόγο–ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Κατερίνα Λέντη, στο τηλέφωνο 2310-285181.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος