Δεν επετεύχθη πλειοψηφία στην τρίτη και τελευταία συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία των έξι εκλεγμένων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, για την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών που θα συμπληρώσουν το 11μελές συμβούλιο, το οποίο θα επιλέξει τον νέο πρύτανη. Η απόφαση πλέον για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών περιέρχεται στη Σύγκλητο.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, που εκλέχτηκαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, πραγματοποίησαν την τρίτη ψηφοφορία προκειμένου να αναδείξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη.
Κατά τη συνεδρίαση δεν επετεύχθη η απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των εσωτερικών μελών για την ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 10 του ν. 4957/2022 και συνεπώς η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών περιέρχεται στη Σύγκλητο του ΑΠΘ σύμφωνα με την παρ. 4Α του ίδιου άρθρου».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος