Θεσσαλονίκη: 700 λίτρα σκουπίδια συγκεντρώθηκαν περίπου στον Κελλάριο όρμο

Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 700 λίτρα σκουπίδια το απόγευμα, στον καθαρισμό του   Κελλάριου όρμου Θεσσαλονίκης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού που έγινε με τη στήριξη του δήμου Καλαμαριάς, βρέθηκαν κυρίως και συλλέχθηκαν πλαστικά καπάκια και σακούλες.

Στους εθελοντές ο δήμος Καλαμαριάς παρείχε γάντια μιας χρήσης και σακούλες ενώ μερίμνησε και για την αποκομιδή των σκουπιδιών που μάζεψαν οι εθελοντές.

Το “Zero Waste BSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος