Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση σε δύο τρανς άτομα – Ανήλικοι οι 12

Συνολικά 24 άτομα προσήχθησαν και τελικά 21 συνελήφθησαν μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα νεαρών προπηλάκισε δύο τρανς άτομα. Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 22.30 στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους και τα τρανς άτομα δέχθηκαν λεκτική επίθεση και προπηλακισμό από ομάδα ατόμων. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις 12 ανηλίκων και 9 ενηλίκων. Οι 12 συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία σημειώνονται τα εξής:

“Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ’ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

ΓΑΔΘ

Διαβάστε επίσης: Σ. Αγγελούδης: “Καταδικάζουμε τη χυδαία ομοφοβική επίθεση”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος