Θεσσαλονίκη: 20 Χρόνια Εncardia live στον Πολυχώρο WE

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι Εncardia συστήθηκαν με μουσικές και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, έμαθαν τα βήματα, τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων.

20 χρόνια Εncardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους.

Τo Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, έρχονται στον Πολυχώρο WE στο ξεκίνημα της β΄ εικοσαετίας τους και προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε, αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Αυτήν την οπτική μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.
Από την ταραντέλα λοιπόν του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος…

20 χρόνια Εncardia live στον Πολυχώρο WE
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, η συναυλία ξεκινάει στις 22.00)

Εισιτήρια: Ταμείο 12€, Προπώληση 10€

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος