Θερινό σινεμά και καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Βραδιές γεμάτες νοσταλγία θα ζήσουν οι κάτοικοι της Εδέσσης και οι επισκέπτες της πόλεως, καθώς ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές και οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στα ερείπια ενός παλιού νερόμυλου δημιουργήθηκε ένας υπαίθριος κινηματογράφος, που κλέβει τις εντυπώσεις λόγω της τοποθεσίας του, όπως σημειώνει ο Ευάγγελος Κυριακού, υπεύθυνος πολιτισμού- τουρισμού στον Δήμο Εδέσσης.

Από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα προβάλλονται ταινίες για κάθε γούστο και ηλικία. Εάν χρειαστεί το φθινόπωρο θα ανοίξουν και ομπρέλες με μια μικρή βροχή και μάλλον θα είναι μια στιγμή διαφορετική για τους θεατές, που έχουν συνηθίσει  σε κλειστές, σκοτεινές αίθουσες, χωρίς τον έναστρο ουρανό.

Θερινό σινεμά και καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η Έδεσσα αγαπά τις θεματικές βραδιές, και μάλιστα έχει μια σημαντική παρουσίαση ταινιών του βωβού κινηματογράφου. Ως γνωστό οι ταινίες του βωβού συνοδεύονταν από μουσική. Έτσι απόψε στις 9.30 μ.μ. το ταξίδι σε εκείνη την εποχή θα γίνει συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο πιάνο ο Φοίβος Φίλκας θα ερμηνεύσει μουσικές από αγαπημένες ταινίες. Με ένα πλούσιο αρχείο από τους Αδελφούς Μανάκη, οι οποίοι γύρισαν την πρώτη τους ταινία, “Οι Υφάντρες”- “The Weavers”, ένα ντοκιμαντέρ 60 δευτερολέπτων με την γιαγιά τους  Δέσπα Μπουσμπούκη (η οποία είχε εγκατασταθεί στην Βέροια), να κλώθει και να υφαίνει.

Θερινό σινεμά και καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ο Τρύφων Χατζηγιάννης έφερε τον κινηματογράφο στην Έδεσσα στις αρχές του 20ου αιώνα και τον τιμούμε που έβαλε την πόλη στην νέα εποχή της εικόνας, σημειώνει ο κ. Κυριακού. Στο επόμενο τριήμερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους το κοινό θα δει νέες δουλειές. Η ενότητα εμπλουτίζεται σε εβδομαδιαία βάση με νέες ταινίες και το αντίστοιχό πρόγραμμα προβολών τους. Παιδικές ταινίες, με Κινούμενα σχέδια, αλλά και παγκόσμιες επιτυχίες βραβευμένες, τοποθετούν τον θεατή στην καρδιά της 7ης τέχνης.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος