Τέσσερις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί (σύνολο 7 στον αριθμό) εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και
στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (40 Εκκλησιές), όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σάκης Αρναούτογλου.


«Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μετεω-πρόγραμμα CityCLIM συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη με μια μοναδική καινοτομία!
Ένα έργο που αφορά στο κλίμα – μετεωρολογικές συνθήκες στο πλαίσιο του προγράμματος “Επιστήμη των πολιτών, το οποίο και κατάφερα να φέρω αξιοποιώντας τις επαφές μου στην ΕΕ (χωρίς κανένα οικονομικό όφελος και με συμβουλευτικό χαρακτήρα) στη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή (καθώς υπήρχε περίπτωση να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη) με την άμεση και αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα!
Στο 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, εγκαταστάθηκε ο δεύτερος από τους 16 συνολικά μετεωρολογικούς σταθμούς που θα βοηθήσουν στη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη προσαρμογή της πόλης στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες.
Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει μια καινοτομία μιας και σημαντικό ρόλο θα μπορούν να παίξουν και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς καθώς σε λίγο καιρό από σήμερα θα σας ζητήσω να βρούμε τους πολίτες-συλλέκτες δεδομένων καιρού!
Οι συμμετέχοντες πολίτες της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν με έναν μικρό αισθητήρα στις συνήθεις διαδρομές τους μέσα στην πόλη, συλλέγοντας δεδομένα για το αστικό κλίμα.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για επιστημονικούς σκοπούς, η δε πόλη για έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή»,
όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος