Τέλος στις ανεξέλεγκτες εργασίες σε δόμους και πεζοδρόμια επιχειρεί να βάλει ο Δ. Θεσσαλονίκης

Κανονιστική πράξη, όπου θα θεσπίζονται οι προδιαγραφές για τα έργα αλλά και πρόστιμα στους παραβάτες, ετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να βάλει τάξη σε όσους σκάβουν ανεξέλεγκτα και εκτελούν εργασίες σε πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα και σε δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η κανονιστική, η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης, θα αφορά εργασίες σε οδοστρώματα, πεζόδρομους, ερείσματα και πεζοδρόμια οδών και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους του δήμου από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οργανισμούς, νομικού ή φυσικού προσώπου. Σκοπός είναι η αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, η δημιουργία συνθηκών για τη διατήρηση λειτουργίας των οδών, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η διασφάλιση της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίας και η διατήρηση της αισθητικής εικόνας των οδών του δήμου.

Η κανονιστική, μετά τη διαβούλευση, θα περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ακολούθως από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και υπολογίζεται πως έως το τέλος του φθινοπώρου θα τεθεί σε εφαρμογή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος