Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων επιστρέφουν απόψε στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια, μουσική, κεράσματα και τα καλύτερα κρασιά από τα κορυφαία οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας. Η εικόνα από τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» που μαζί με τα λαμπερά χαμόγελα των παρευρισκόμενων, επισκεπτών και οινοποιών, πλέκουν τον ιστό μίας εκδήλωσης ποιότητας, χαράς και κυρίως ανθρωπιάς, εφόσον, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου θα προσφερθούν στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο για το επώνυμο, ποιοτικό Ελληνικό κρασί και πραγματοποιείται απόψε Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 18:00-22:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

“Οι οινοποιοί φέρνουν τα καλύτερα κρασιά τους στο ΒορΟινά. Για μένα τα χριστουγεννιάτικα ΒορΟινά είναι μια σπουδή, ένα μικρό μάθημα οινογευσίας. Οι άνθρωποι του κρασιού φέρνουν κάθε χρόνο παλαιωμένα, σπάνια κρασιά και γίνεται για καλό σκοπό. Τα έσοδα δηλαδή κάθε φορά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προσφέρονται σε ίδρυμα φροντίδας παιδιών. Μετά από κοινή απόφαση τα μέλη μας αποφάσισαν φέτος να δοθούν τα χρήματα στο Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Καστοριάς που φιλοξενεί μεταξύ άλλων τρεις Ολυμπιονίκες στο κανό- καγιάκ και χρειάζεται βοήθεια για την αγορά κάποιων οργάνων” είπε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 η διευθύντρια Οινοποιών Βόρειας Ελλάδας, Αλεξάνδρα Ανθίδου.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» αποτελούν μία εορταστική Χριστουγεννιάτικη έμπνευση των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», να προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαίρετα κρασιά από τα κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά. Επιπλέον, μικρές κάθετες γευσιγνωσίες, one off αποκαλύψεις, ενδιαφέροντα αποστάγματα και πολλά, πάρα πολλά ακόμη, στα τραπέζια και στις φιάλες της εκδήλωσης.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιούνται από το 2016, πάντα με το ίδιο αυθεντικό και πρωτοποριακό δικό τους στυλ, των εξαίρετων, ιδιαίτερων και ακριβών κρασιών, καθώς και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, και πάντα στο πνεύμα της αγάπης των ημερών.

Κόστος εισιτηρίου: 15€

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος