Τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό παραμένουν στη Βόρεια Ελλάδα

Μπορεί η «Αριάδνη» να αποχαιρέτησε τη χώρα μας, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στη βόρεια Ελλάδα. Ο χιονιάς των προηγούμενων 24 ωρών, σε συνδυασμό με τον παγετό που επικρατεί τις πρωινές ώρες, έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους και πεζοδρόμια σε παγοδρόμια και απαιτείται αρκετή προσοχή για τους οδηγούς και τους πεζούς.

   Ήλιος με… δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς το θερμόμετρο αυτή την ώρα είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου. Ύστερα από αρκετές μέρες, ο υδράργυρος στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το μηδέν, προσεγγίζοντας στην ανώτερη τιμή του τους 4 βαθμούς Κελσίου.

   Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης. Ούτε σήμερα λειτουργεί το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο ΑΠΘ. Από τη διαδικασία… απόψυξης θα εξαρτηθεί εάν το σύνολο του στόλου του ΟΑΣΘ θα βγει στους δρόμους της πόλης.

   Προβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί στον κρατικό αερολιμένα «Μακεδονία» λόγω χαμηλής ορατότητας στην περιοχή, με συνέπεια κάποια αεροσκάφη να μην μπορούν να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο.

   Οι βασικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτοί, ενώ σε κάποιους περιφερειακούς δήμους οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

   Παρόμοια είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα καταγράφηκαν από το πρωί στη Φλώρινα με -19 βαθμούς Κελσίου, στα Γρεβενά με -17 και στην Καστοριά με -13.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος