Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί στην Πτολεμαΐδα

Δυο επαγγελματίες οδηγοί απέκτησαν τις τελευταίες ημέρες τα δυο πρώτα ηλεκτρικά ταξί που κυκλοφορούν στην Πτολεμαΐδα, μηδενίζοντας τις δαπάνες και τους ρύπους.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαίρη Κεσκιλίδου ακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη στην Πτολεμαΐδα.

Δυο πρωτοπόροι για τον κλάδο των οδηγών οχημάτων δημοσίας χρήσεως υπολόγισαν τα ετήσια κόστη, σε εφορία, καύσιμα, την ταλαιπωρία των συνεργείων αυτοκινήτων, τις κλήσεις της τροχαίας και κατέληξαν ότι μια καλή λύση είναι η αγορά  ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Γιάννης Ζαρομιτίδης εις εκ των ιδιοκτητών εξηγεί ότι το αυξανόμενο κόστος της τελευταίας περιόδου ήταν ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την επιλογή.

Ο Δήμος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εγκατασταθούν φορτιστές και σε πιάτσες ταξί.

Η διαφορά κόστους μεταξύ συμβατικού καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι σημαντικός. Το όχημα κοστίζει 50.000 ευρώ και οι δυο επαγγελματίες ελπίζουν ότι σε πέντε χρόνια θα κάνουν απόσβεση.  

Παράλληλα, παίρνουν και την κρατική επιδότηση. Έως το τέλος του 2024 θα έχουν πάρει όλα τα χρήματα, αλλά όπως αναφέρει ο κ. Ζαρομιτίδης, συμβάλλουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο στο περιβάλλον, αφού δεν προκαλούν ρύπους είτε σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε σε ηχορύπανση. Τα νέα οχήματα εγγυώνται και αθόρυβη κίνηση. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουν ταχεία φόρτιση της μπαταρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος