«Τα πλατάνια της οδού Βαφοπούλου»: Εκδήλωση περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Εκδήλωση περιβαλλοντικής ενημέρωσης με τίτλο «Τα πλατάνια της οδού Βαφοπούλου» διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 5), με ώρα έναρξης 19:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Δρ. Θέκλα Τσιτσώνη, ομότιμη Καθηγήτρια Δασοκομίας, πρ. Πρόεδρος Τμήματος  Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ και η Δρ. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, Καθηγήτρια Δασικής Πληροφορικής & Τεχνολογιών Πράσινων Περιφερειακών Πολιτικών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και Δ/τρια του Διατμηματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Α.Π.Θ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών σχετικά με το αστικό πράσινο και ιδιαίτερα το ρόλο των ιστορικών πλατάνων της περιοχής στον χαρακτήρα της, το μικροκλίμα αλλά και τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αρχικά ενημερωτική διάλεξη, με παρουσίαση του προγράμματος Life Clivut για την κλιματική αξία των αστικών δένδρων. Θα αναφερθούν τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί σε πλατφόρμα, στο Μητρώο δένδρων της δενδροστοιχίας και ποια είναι τα μέτρα για την ορθολογική διαχείρισή τους.

Θα ακολουθήσει βιωματική δράση, στην οδό Γ. Βαφόπουλου, όπου θα γίνουν μετρήσεις για τα πλατάνια της οδού μέσω ειδικής εφαρμογής λογισμικού σχετικά με τα χαρακτηριστικά των δένδρων και την δέσμευση CO2. Η δράση θα γίνει από τα ερευνητικά μέλη και τους υποψήφιους διδάκτορες του ΑΠΘ στο πρόγραμμα Life Clivut.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος