Γλυκές και αλμυρές γεύσεις με σχεδόν τα ίδια υλικά συνιστούν τις ποικιλίες των γεύσεων που μόνο οι παλιές νοικοκυρές μπορούσαν να εμπνευστούν.
Από το Άνω βαθύ της Σάμου ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης, παρουσιάζει τα πιάτα που προσφέρουν τα απλά προϊόντα της γής.
Η Μαριγούλα Τακτικού, Πολιτιστικός Σύλλογος “Καπετάν Λαχανάς” δείχνει βήμα- βήμα την παρασκευή των γνωστών μπουρεκιών.
Πρωταγωνιστής η γνωστή κολοκύθα. Ένα ζυμάρι πλάθεται με αλεύρι, λίγο αλάτι, νερό, ζάχαρη, ξύδι και λάδι και ανοίγει φύλλο στο οποίο μπαίνουν κολοκύθια, κρεμμύδια, ζάχαρη, αλάτι, λίγο μπαχάρι και πιπέρι.
Σε μηδενικό χρόνο η κ. Τακτικού στρίβει τα μικρά μπουρέκια, τα οποία παραδοσιακά τηγανίζονται, αν και οι νεότερες νοικοκυρές, όπως λέει, προτιμούν την πιο υγιεινή εκδοχή του ψησίματος.
Μπορούν να γαρνιριστούν με ζάχαρη ή με κρέμα τυριού, παραδοσιακού προϊόντος της Σάμου.
Τραπέζι στρωμένο με γεμάτες πιατέλες που συγκεντρώνουν την οικογένεια και δίνουν το στίγμα των ημερών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος